+ 387 35 360 560 I drinaplast@bih.net.ba

PVC Stolarija

U cijelome svijetu PVC je danas najtraženiji materijal za izradu prozora i vrata.  PVC stolarija zauzima čak 70% svjetske proizvodnje u ekološki razvijenim i osvještenim zemljama .

Ljudi se prilikom izgradnje ili preuređenja svojih domova sve češće odlučuju za ovaj materijal jer je on trajan i postojan, odolijeva svim vremenskim utjecajima, pruža visoku toplinsku i zvučnu izolaciju .

Svi PVC profili napravljeni su na sistemu zračnih komora,  a čvrstinu prozorima i vratima daju pocinčani čelični profili koji se ne savijaju i ne hrđaju. Još jedna pogodnost prozora i vrata načinjenih od PVC-a je lako i jednostavno održavanje. Osim toga, PVC materijal ima iznimnu sposobnost da nikada ne „ostari“. Jednostavno je otporan na sve vanjske utjecaje i možemo reći da je gotovo neuništiv. To je dokazala ekipa stručnjaka tijekom dugogodišnjeg istraživanja u Europi i Sjevernoj Americi,  u prirodnim uvjetima i u laboratorijima.

Ovo istraživanje je dokazalo kako PVC profili mogu trajati godinama bez vidljivih promjena. Oni imaju niz komparativnih prednosti u odnosu na tradicionalne materijale,  kao što su drvo,  aluminij i čelik. PVC prozori i vrata štede energiju, jednostavni su za rukovanje i održavanje. Osim toga, cijenom su mnogo prihvatljiviji u odnosu na prozore načinjene od drugih materijala.

Naš proizvodni program zasniva se na izradi i ugradnji PVC stolarije od visoko kvalitetnih PVC profila proizvođača TROCAL,  okova Roto čime se dobiva trajna stolarija sa odličnom zvučnom i toplinskom izolacijom. 

Osim u bijeloj boji naši PVC prozori mogu se dobiti i u drugim bojama kao i u bojama drveta: zlatni hrast, svijetli hrast,  tamni hrast,  mahagoni.

Mjerilo svih stvari - TROCAL 88+

Optimalna dubina ugradnje od 88mm za profile prozora od PVC-a prije svega znače: proboj u nove dimenzije gradnje. Ona je uređena po zahtjevima modernih arhitekata orijentisanih ka dizajnu, estetski usmjerenih građevinara i potrebama budućnosti, u kojoj se od prozora očekuje visoko kvalitetna tehnička učinkovitost.
TROCAL 88+ je mjerilo svih stvari za visoke zahtjeve, a posjeduje nadmoć, koja se i kod velikih dubina ugradnje teško može nadmašiti.

Odgovornost prema okolišu i neophodnost ekonomskog odnosa prema energiji. To su dva fundamentalna zahtjeva i aktuelni aspekti, na koje TROCAL 88+ daje adekvatan odgovor. Sa značajno poboljšanom toplotnom izolacijom sa manjom potrošnjom energije - i greenline.

Pod terminom greenline, TROCAL je davno zamjenio olovo kao stabilizator sa kalcij-cinkom, koji nije štetan za okolinu - kao uzor u branši.
Slika
Poređenje Uf vrijednosti
TROCAL InnoNova 70 mm
Bočni dihtung, sa ojačanjem
1,3 W/(m2 K)
TROCAL InnoNova 70 mm
Srednji dihtung, sa ojačanjem
1,2 W/(m2 K)
TROCAL 88+ sa ojačanjem 1,1 W/(m2 K)
TROCAL 88+ bez ojačanja 1,0 W/(m2 K)
TROCAL 88+ bez ojačanja
sa izolacionim umetcima
0,8 W/(m2 K
Obilježja:
 Šestokomorna tehnika, koja se ne može naći samo u profilima, već i u svim nivoima funkcionalnosti. Komore imaju takve dimenzije, da pružaju optimalnu toplotnu izolaciju.
 Više udobnosti zbog boljih Uw- vrijednosti, manja opasnost od stvaranja kondenzacije i veća temperatura površine.
 Kvalitetni termoizolacioni sistem srednjeg dihtovanja.
 Tri nivoa dihtovanja u svim područjima (žlijeb za krilo i slijepi štok) omogućavaju zaštitu od pljuskova i vjetra.
 Inovativni žlijeb za dihtovanje omogućava dodatnu toplotnu izolaciju.
 Bolja zvučna izolacija nego kod sistema od 70mm.
 Veliki spektar ostakljenja (24-46/54mm), jača stakla, kao i specijalna stakla za zvučnu izolaciju i sigurnost (troslojno ostakljenje).
 Visoko kvalitetna zaštita od provale pomoću učvršćenog lima ključaonice.

Prospekt možete pogledati ovdje


PVC prozori i vrata po sistemu TROCAL 76

TROCAL 76 Vam pomaže da ispunite svoj san o svijetloj životnoj sredini.Ima novu, inovativnu sistemsku tehnologiju koja pruža visoku statičku stabilnost prozorima koji imaju velike staklene površine ili moderno funkcionalno ostakljenje. On ne samo da stvara svjetlom okupan okoliš, takođe optimalno iskorištava toplinu sunčeve svjetlosti kako bi smanjio troškove grijanja, čak i kada je vrijeme vani hladno. TROCAL 76 pomaže vlasnicima zgrada i arhitektima u stvaranju ljepšeg, prijatnijeg i sunčanijeg okruženja, bilo pri gradnji novih ili renoviranju starih kuća.

TROCAL 76 je prozorski sistem sa najsavremenijim toplotno izolacionim karakteristikama koje su razvili inženjeri i tehničkih stručnjaci. Za rezultat, štediti energiju i smanjenjiti troškove grijanja nikada nije bilo jednostavnije i praktičnije. TROCAL 76 omogućava ugradnju trostrukih izolacionih stakala i specijalnih funkcionalnih stakala sa debljinama do 48 mm. To sprečava gubitke toplotne energije kroz staklo, a velike staklene površine omogućavaju sunčevoj toploti ulazak u prostoriju.

Slika

pi_bullet_01.gif Standardni prozor već postiže vrijednosti od Uf=1,0 W/(m2K)

pi_bullet_01.gif Ukupna dubina od 76 mm je idealna i za adaptaciju i za novogradnju

pi_bullet_01.gif Moguća ugradnja specijalnih stakala do 48 mm debljine ostakljivačkog paketa

pi_bullet_01.gif Vrijednost zvučne izolacije do 48 dB

pi_bullet_01.gif Mala svijetla visina profila u kombinaciji ram-krilo od minimalnih 108 mm

pi_bullet_01.gif Mala svijetla visina profila u kombinaciji krilo-prečka od minimalnih 126 mm


0 0